Project Oceaanhuis. Minder installatietijd en minder faalkosten.


Het monumentale kantorengebouw Oceaanhuis in Rotterdam wordt getransformeerd tot 184 woningen. In het bestaande gedeelte komen loftwoningen en gezinsappartementen en daar bovenop verrijzen 22 nieuwbouwappartementen. De werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties worden uitgevoerd door Spindler, die de huisinstallaties 100% stekerbaar installeert.

Stekerbaar installeren beperkt de installatietijd en de faalkosten. Vanwege de strikte deadlines en het tekort aan arbeidskrachten koos Spindler daarom heel bewust voor het 100% Winstalleren® concept van Attema en WAGO. Beide fabrikanten zijn nauw betrokken bij de voorbereiding, waardoor de uitrol van de installatie optimaal verloopt.

Van meterkast tot wandcontactdoos

“Met Winstalleren® installeren we 100% stekerbaar: van meterkast tot wandcontactdoos”, vertelt Ron van Gent, die als projectleider bij Spindler werkt. “Het is dus echt een totaaloplossing.” In het Oceaanhuis worden voorgeassembleerde centraaldozen, brandwerende inbouwdozen en meterkasten van Attema gebruikt, Winsta RD-bekabeling van WAGO en schakelmateriaal van Busch-Jaeger. Al het materiaal wordt elders geassembleerd en plug & play aangeleverd op locatie. Dit gebeurt just-in-time, zodat de installateur er meteen mee aan de slag kan. Zo ontstaat een uiterst efficiënt installatieproces, waarmee wordt gespaard op tijd en kosten.

Begeleiding

“Omdat dit het eerste grote project van Spindler is met Winstalleren® komen de accountmanagers van Attema en WAGO regelmatig langs om vragen van monteurs te beantwoorden. Dat is echt fijn. Bovendien controleren ze dan ook voor de zekerheid de installaties. Dat geeft ons en onze monteurs alle vertrouwen.”

Meer informatie over winstalleren Contact opnemen